Haihui prin lumea imaginației

Jocul conține 44 de cartonașe cu versuri și ilustrații creative, grupate în jurul a 4 subiecte, care-i antrenează copilașului gândirea creativă și un ghid de activități pentru a continua joaca.


Creativitatea este o abilitate înnăscută care necesită să fie permanent hrănită, stimulată și încurajată.


Un tort pentru fiecare

- setul 1 - 


Două dintre cele mai importante premise ale creativității sunt:

 • abilitatea de a privi o situație din mai multe perspective, 

 • capacitatea de a te detașa de propriile convingeri și a privi o situație și “prin ochii” altora.  


Setul 1 pune în lumină aceste premise, la un nivel ușor de înțeles de către copii, prezentând ideea de tort preferat prin ochii mai multor personaje.


Pornind de la acest set continuă joaca printr-un dialog cu micuțul tău. Creativitatea acestuia va fi stimulată prin comunicarea cu copilașul pe diferite teme. (folosește ghidul pentru idei)


O cutie nu e doar o cutie

- setul 2 - 


Una dintre cele mai cunoscute practici pentru antrenarea flexibilității gândirii, este aceea de a găsi cât mai multe întrebuințări pentru un obiect. 


Setul 2 prezintă tot felul de întrebuințări pentru o cutie, și lasă deschisă calea pentru copilaș să continue acest exercițiu de imaginație, într-un mod cât mai jucăuș și distractiv.


☞ Pornind de la acest set continuă joaca cu al tău copilaș utilizând diverse lucruri și căutând noi perspective de a le folosi. (inspiră-te din ghid)


Căciuli haioase

- setul 3 - 


Creativitatea implică multă distracție și libertate în gândire. Cum spunea Albert Einstein: “Creativitatea este inteligența ce se distrează".


Setul 3 este un exercițiu distractiv de imaginație, care ne invită să creăm diverse contexte și să inventăm o căciulă creativă pentru fiecare context. 


☞ Pornind de la acest set continuă joaca cu al tău copilaș prin găsirea a cât mai multor întrebuințări pentru același obiect. (găsești idei în ghid)


Căsuța șoriceilor

- setul 4 - 


Antrenarea gândirii creative implică dezvoltarea capacității de a conecta două sau mai multe concepte, care aparent nu au legatură, și a le pune împreună pentru a crea ceva nou și folositor într-un anume context. 


Setul 4 propune copilașului să găsească obiecte ce pot fi transformate în lucruri folositoare pentru șoricei, antrenându-i astfel gândirea analitică și imaginativă în același timp. 

☞ Pornind de la acest set încurajează copilașul să găsească obiecte care pot fi întrebuințate într-un anumit context. (idei de contexte noi vei găsi în ghid)

Cum ne jucăm?

Înainte de a începe jocul, te sfătuim să alegi un moment prielnic din zi, atunci când copilașul tău este liniștit. Înlătură orice lucru care poate să îi distragă atenția, întrerupând  procesul de creație (ecranele ar fi bine să fie stinse). Pregătind o atmosferă liniștitoare, fără zgomote de fundal (o muzică lentă ar fi binevenită), îl vei ajuta pe micuțul tău  să călătorească cu o mare ușurință pe tărâmul imaginației.

☞ Citește câte un set de cartonașe împreună cu al tău copilaș, insuflându-i astfel dragostea pentru lectură, și petreceți timp de calitate împreună.


☞ Finalul fiecărui set este deschis, pentru ca voi să continuați incursiunea în lumea imaginației, să creați și să vă distrați.


☞ Pornind de la ideile din fiecare set, crează împreună cu prichindelul tău noi contexte de explorat prin puterea imaginației. Ghidul de activități inclus te va inspira și îți va oferi idei noi de explorat.Întrebări frecvente

Care este termenul de livrare al produselor de pe site?

Termenul de livrare al tuturor produselor aflate pe stoc este de 1-2 zile lucrătoare, iar cel al cărții Misterul Numelui este de 5-10 zile lucrătoare.

În cazul în care o comandă conține atât produse aflate pe stoc cât și cartea personalizată, termenul de livrare al comenzii va fi de 5-10 zile lucrătoare. Dacă doriți mai întâi să primiți produsele de pe stoc și, ulterior, cartea Misterul Numelui, vă rugăm sa plasați 2 comenzi diferite.

Care sunt metodele de plată?

Poți opta pentru una din următoarele metode de plată:


1. Plata cu cardul Online.

2. Plata la livrare (ramburs)


În cazul în care dorești să optezi pentru plata prin transfer bancar, te rugăm să ne contactezi.

Livrați în afara României?

Da, putem livra în toate tările din UE. Costul transportului se va modifica în funcție de țara în care va ajunge coletul. Pentru a putea plasa o comandă cu livrare în țările din UE, te rugăm să ne contactezi și îți vom oferi toate detaliile necesare.

Care este politica de retur?

Poți returna produsele comandate în următoarele cazuri:

1. Produsele livrate din stoc: se pot returna în termen de 30 de zile atât timp cât ele nu prezintă urme de folosință, iar rambursarea plății se va face în termen de maxim 10 zile lucrătoare. Te rugăm să ne contactezi pentru ați oferi toate detaliile necesare.

2. Produsele personalizate: nu se pot returna conform OUG. 34/2014 art. 16 lit. c deoarece acestea sunt fabricate conform specificațiilor consumatorului. Totuși, dacă un produs personalizat prezintă defecte de editare/ de tipar vă vom înlocui produsul gratuit. 


Gânduri de la autor

Scriu din suflet pentru suflet. Iubesc copiii și sunt, de când mă știu, fascinată de felul în care cresc, se dezvoltă și percep lumea din jurul lor. Au o creativitate înnăscută și o dorință incredibilă de explorare, și cred că ce putem face noi, ca părinți, mai bine pentru ei, este să le susținem și să le încurajăm demersurile creative și exploratorii. 


Am studiat cu mult interes mecanismele dezvoltării creativității și am descoperit cu fascinație implicațiile profunde pe care creativitatea le are în toate ariile vieții. 


Expunerea copiilor la idei creative le oferă oportunitatea de a-și dezvolta inteligența creativă.


Vă invit cu drag să răsfoiți împreună cu al vostru copilaș aceste cartonașe și să faceți împreună o incursiune în lumea imaginației, să vă dați voie liber să creați și să vă jucați.”


Cele mai bune gânduri!


Gabriela

Co-fondator și autor Căsuța dintre stele

Produse recomandate